Een portret laten schilderen in olieverf

Een mooi en tijdloos portretschilderij voor uzelf of als cadeau.

Wilt u graag een portret of schilderij laten maken van uzelf, uw (klein)kinderen of een goede vriend dan doe ik dat graag voor u. Het maken van een portret doe ik het liefst van een of meerdere goede foto's. Heeft u zelf een foto waarvan u een portret of schilderij wilt laten maken? Dan kan dat. U kunt altijd even voorbeeld mailen.

Wat zijn de kenmerken een portret?

Op een portret is een persoon afgebeeld waarbij de geportretteerde herkenbaar is. De uitsnede is heel divers. De uitsnede bepaalt veel van de sfeer in het schilderij. U kunt helemaal inzoomen op het midden van het gezicht waarbij je de ogen, mond en neus benadrukt, het klassieke beeld waarbij het hoofd volledig zichtbaar is en doorloopt tot iets onder de schouders of natuurlijk een portret ten voeten uit.

Wat is het beste formaat voor een portret?

Ieder formaat is natuurlijk mogelijk. Er zijn een aantal standaard formaten waarbij uw portret er mooi uitziet.
Het 40 x 50 canvas is goed geschikt voor het klassieke portret met hoofd en schouders. Een formaat van 50 x 70 of 70 x 90 is heel mooi voor ten voeten uit. Maar ook kleinere formaten zijn voor portretten zeer geschikt. Ik heb ook zeker een voorkeur voor olieverfpapier in de formaten A4 en A3. Deze schilderijen kunnen eenvoudig in een lijst met glas worden geplaatst.

Ik wil graag een portret laten schilderen

Een geschilderd portret als cadeau

Wilt u een origineel cadeau geven aan uw ouders of misschien als zakelijk geschenk? Denk dan eens aan een persoonlijk portret. Een schilderij in olieverf met veel emotionele waarde dat als cadeau een verzekerd succes is.

Hoe wordt een schilderij gemaakt?

Het maken van een portretschilderij duurt van een aantal weken tot een paar maanden. Dit komt door de opbouw van diverse verlagen die tussendoor moeten drogen

Hoe wordt een schilderij gemaakt

Een schilderij van een oude foto laten maken

Heeft u een oude foto van uw ouders of grootouders? Een bijzondere manier om oude foto's een nieuw leven te geven is door er een schilderij van te maken. Door gebruik te maken van een kleurenpalet dat past bij die tijd, krijg je portret dat lijkt alsof het in die tijd is gemaakt. Lees verder.

Ik wil graag een oude foto laten schilderen


Een geschilderd portret van de kleinkinderen?

Een moment in de tijd laten vastleggen in een geschilderd portret is natuurlijk een prachtig geschenk voor uw ouders, grootouders of natuurlijk uzelf.

familieportret
Een portret van de kinderen?

Handgeschilderd en een uniek exemplaar

Ieder schilderij dat ik maak is uiteraard handgeschilderd met hoge kwaliteit olieverf. Na ongeveer een jaar kunt u het portret laten vernissen voor een mooie glans en extra bescherming.


Ik wil graag meer informatie